Dinsdag 19 mei (dag 10) van Virpazar - Moraca - Kolasin - Biogradsa national park - Beijelo Pole

20 mei 2026 - Bijelo Polje, Montenegro

Om acht uur ontbeten en om 9 uur met de bus op weg. Bij Moraca het 13e eeuwse orthodoxe klooster bezocht. Verder door het bergachtige groene landschap. Af en toe reden we hard naar beneden. Te hard naar onze smaak.  In Kolasin naar het Biogradsa national park. Het bos is 400 jaar oud. In het park zijn we rond het meer gewandeld. Door de vele boomwortels en de rotsachtige ondergrond was het geen gemakkelijke wandeling. Foto's gemaakt van daslook en bijzondere bloemen, het meer en omgevallen bomen. Na de wandeling doorgereden naar Beijelo Polje. In Hotel Dominus kregen we kamer 14. Een grote kamer met 2 tweepersoons bedden en een enkel bed.
Om half zeven verzameld met C&E in de lobby. We hebben een uur gezocht naar een restaurant om te gaan eten. Even gekeken en geluisterd naar een volksdansfestivel. De muziek was keihard. Uiteindelijk heeft Emile hotel Royal gevonden waar we konden eten. Smakelijk gegeten en koffie na gedronken. Terug naar ons eigen hotel om te gaan slapen want we moeten morgen vroeg op.