Vrijdag 22 mei (dag 13) Pristina - Djavolja Varos - Nis

29 mei 2026 - Hazerswoude-Rijndijk, Nederland

Op weg naar Nis een tussenstop bij Djavolja Varos. Na een wandeling omhoog kwamen we bij een pilaren landschap. Ontstaan door erosie. Een bijzonder landschap. De top hebben we niet beklommen. Het lopen ging goed ondanks een zere en stijve knie. Om 10:30 weer met de bus op weg. 12:35 aankomst bij de sculltower. Een toren gevuld met op elkaar gestapelde doodshoofden. Het gevolg van een verloren slag tegen de Ottomanen. Er kwamen veel schoolkinderen aangevoerd met bussen. Wij hebben de toren niet bezocht. We hebben in Cambodja iets vergelijkbaars gezien. En hoeven dat niet nog een keer te zien. Aangekomen in Nis gaan we voor de nacht logeren in het New City hotel. We kregen kamer 219. Een mooie kamer. Voor de lunch zijn we met C&E naar het Ambassador hotel gegaan. Op aanraden van Ank of Miko. Na een goede lunch wat rondgekeken op het plein voor het Ambassador hotel en verder in de stad. Vanavond gaan we eten bij een nicht van onze chauffeur Miko. Daarvoor moesten we €25 p.p. betalen. Met de bus aangekomen werden we in een soort tuinhuis aan een lange tafel gezet. Het weer was helaas niet geschikt om in de tuin te eten. De zoon des huizes heeft koken als hobby. En hij heeft het diner samengesteld en gekookt. We hebben lekker gegeten en dronken er wijn of bier bij. En het was gezellig zo met zijn allen. Het was een soort afsluiting van onze reis door de Balkan.