10 mei, op reis naar de Balkan deel 2
11 mei 2026 - Belgrade, Servië
Na de lunch in het hotel zijn we de stad in gewandeld. op weg naar de waterkant. Eerst konden we die niet vinden en later bleek de Waterfront afgeschermd door hekken en bouwschermen. We kwamen een groot bronzen beeld tegen. Gekleed als een gestelijke met een geheven zwaard. De jonge man die vroegen naar het beeld vertelde dat het de broer van een koning was die de macht had overgenomen toen de koning in een klooster ging. Dat verhaal moeten we opzoeken. Cocky had trek in een ijsje. En tot onze verbazing was er een ijswinkel in de buurt. Daarna terug naar het hotel .Jan werd moe mede vanwege de hoogteverschillen. Daarom even gezeten. In het hotel uitgerust op de kamer (404). En om zeven uur verzameld in de Lobby om samen te gaan eten. Ank had een tip van een collega voor een restaurant waar je buiten kon zitten. Met z'n tienen op weg. En inderdaad een leuk restaurant, Monument, waar we heerlijk buiten gezeten hebben. Het was ruim boven de 20 graden. Lekker gegeten en gezellige gesprekken gevoerd. Velen in ons gezelschap hadden al vele reizen gemaakt. Gesprekstof genoeg. We hebben lekker gegeten. Apart afrekenen wilde het restaurant niet. Dus hebben we het totaalbedrag door 10 gedeeld. We hadden inmiddels Servische dinars. Want Caroline hat per ongeluk veel te veeel dinars gepind. Zodat we in ruil voor 53 euros 12.000 dinars van haar kregen. Tegen 10 uur waren we weer terug in het hotel. Na een stukje schrijven aan het verslag en wat gelezen tegen elf uur gaan slapen. Tot morgen.